FROUWIEN SOENVELD

Locatie 15

Atelier “Het Blauwe Hek”
Bernhardstraat 10a
6707 CM Wageningen
Route

Mijn werk bestaat uit tegels en tegeltableaus. Werk van mij is op dit moment te zien in het Tegelmuseum in Otterlo, tijdens de tentoonstelling “raakvlakken tussen oost en west”. Hierover is ook een boek verschenen.

f.soenveld@planet.nl | www.eigenwijzetegels.nl

Lees ook over ‘Het favoriete gereedschap van Frouwien’

Demonstratie technieken bij tegels maken op 9 en 10 april


Drie keramisten – en Frouwien Soenveld, Jaap Bergisch en Wally Huijbregts – demonstreren welke technieken zij bij het tegel maken gebruiken.

Frouwien Soenveld
Behalve uitleg over tegels en het glazuren daarvan, komt ook het glas fusen en de Tiffanytechniek aan bod. Het aanbrengen van het glazuur op de tegels wordt gedemonstreerd.

Jaap Bergisch
Ik zal gedurende de dagen verschillende soorten majolica tegels schilderen. Bezoekers kunnen zien hoe ik tegels glazuur, hoe ik ze van een sjabloon voorzie en hoe ik de tegels schilder.

Wally Huijbregts
Ik demonstreer het ontstaan van een siergevelsteen. Uitleg over het snijden van het hout reliëf, de rubber mal, de gips steunmal, en het gieten van het eindproduct de stenen siertegel. Ik zal gedurende deze dag 7 stenen (30×35 cm) proberen te gieten.
Op het eind van de dag zal een van de stenen worden verloot. Lootjes € 1,00 en adres achterlaten. Ieder mag zijn eigen steen kiezen.